KD, Raul boleh kahwin selepas 21 Disember

SECHAH Salem Sagram alias Silvalay Noor Athalia atau lebih dikenali dengan nama singkatnya, Ata, tidak sabar untuk bercerai dengan suaminya, Raul Lemos, yang juga kekasih penyanyi Krisdayanti atau KD.

Dalam kenyataannya kepada media minggu lalu, Ata juga menolak dakwaan kononnya dia sengaja melengah-lengahkan perceraiannya dengan Raul kerana mahu menghalang perkahwinan lelaki itu dengan selebriti terkenal Indonesia berkenaan.

“Ramai yang mendakwa saya menjadi penghalang perkahwinan Raul dengan KD. Saya dituduh menjadi punca proses perceraian itu lambat. Mereka menuduh, kerana saya, perkahwinan Raul yang dirancang sejak Februari lalu hingga bulan ini masih tidak dapat dilaksanakan,” kata Ata kepada wartawan Rabu lalu.

Ibu anak empat itu menjelaskan bahawa proses perceraiannya dengan Raul berjalan normal.

“Bukan saya melengah-lengahkannya. Memang proses perceraian di Timor Leste berbeza dengan di Indonesia.

“Di sana, pasangan suami isteri diberi tempoh enam bulan dari tarikh permohonan cerai dikemukakan untuk membolehkan mereka mencari jalan damai,” katanya.

Perbicaraan mengenai perceraian mereka mulanya ditetapkan pada 6 Ogos sebelum ditunda pada 6 September 2010.

Menurut Ata, setakat ini, dia dan Raul sudah dua kali menghadiri perbicaraan dan keputusannya akan diumumkan 21 Disember ini.

“Sudah jelas pada tarikh itu kami akan cerai. Dan terserah kepada mereka untuk memilih tarikh untuk berkahwin selepas tarikh berkenaan,” katanya.

Dalam pada itu, kerana masih belum bercerai, Raul, ahli perniagaan berasal dari Timor Leste, masih belum mendapat restu daripada keluarga KD untuk melangsungkan perkahwinan dengan penyanyi itu, yang juga bekas isteri pencipta lagu, Anang Hermansyah.

“Yang penting di sini bukan kata sepakat antara KD dan Raul, tetapi persetujuan antara Raul dengan keluarga KD,” kata peguam yang juga sahabat karib penyanyi itu, Elsie Lontoh.

Katanya, keluarga KD hanya akan menentukan pendirian mereka apabila Raul secara rasmi bercerai dengan Ata.

“Mereka hanya akan berbicara mengenainya apabila ada surat cerai. Mereka enggan bercakap kosong saja. Semuanya bergantung kepada status Raul secara rasmi,” kata Elsie.

Menurutnya, kerana masalah itu, KD dan Raul tidak mungkin berkahwin tahun ini.
“Tidak mungkin tahun ini. Mereka mungkin memerlukan setahun untuk membuat persiapan seperti katering dan undangan. KD tidak mahu perkahwinannya diadakan secara tertutup,” kata Elsie.

Dia enggan mengesahkan laporan kononnya majlis itu akan berlangsung Februari 2011 tetapi mengiakan bahawa KD sudah memesan gaun untuk majlis kahwinnya.
“Gaun itu akan dipakai KD pada hari perkahwinannya. Ia berbeza dengan gaun ketika KD melangsungkan perkahwinannya dengan Anang.

“Perkahwinan KD, dari gaun, pesta dan makanan yang akan disajikan akan berkonsepkan antarabangsa. KD, ketika bernikah dengan Anang sudah memakai cara tradisional,” kata Elsie.

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: