Ariel makin rajin solat

Nazril Irham atau Ariel, yang menghadapi tuduhan menghasilkan video lucah bersama kekasihnya, Luna Maya dan Cut Tari dilapor semakin rajin menunaikan solat lima waktu.

Perkara itu dinyatakan oleh Hasyim Abdullah, pembantu peribadi ulama Indonesia, Abu Bakar Basyir.

Menurut Hasyim, selama menghuni pusat tahanan di ibu pejabat Polis di Jakarta, Abu Bakar sering menasihat penyanyi itu supaya bertaubat dan menunaikan sembahyang. “Ustaz (Abu Bakar) sentiasa mengingatkan Ariel supaya bertaubat. “Dan sejak ustaz ditahan, beliau mengimamkan solat lima waktu di pusat berkenaan, diikuti oleh tahanan lain termasuk Ariel.

Ariel, bekas vokalis kumpulan Peterpan, ditahan sejak 22 Jun lalu kerana kes pornografi sementara Abu Bakar pula ditahan kerana tuduhan terbabit dengan keganasan.

Baguslah kalau cenggitu.. Ambik yang jernih buang yang keruh. Selagi masih belum terlambat Ariel masih bisa bertaubat dan kembali ke pangkal jalan. Tiada manusia yang perfect di dunia ini selain para nabi… tapi jangan plak bila keluar dari jel nanti Ariel kembali buat perkara lama. Buktikan pada kami yang anda bisa berubah Ariel!!

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: