Selebriti Korea mengucapkan Happy Chuseok!!

Seperti yang diketahui umum, tahun ini festival Chuseok jatuh pada 22 September 2010. Bagi mereka yang tidak tahu apa itu festival Chuseok, festival ini sebenarnya adalah yang ketiga terbesar di Korea Selatan. Boleh dikatakan festival ini agak meriah kerana semua keluarga & member akan berkumpul untuk meraikan perayaan ini bersama. Lebih kurang macam chap goh mei la kot…

Sepanjang festival Chuseok, sudah menjadi kemestian rakyat Korea Selatan memakai pakaian tradisional mereka iaitu hanbok. Kemudian mereka akan memberi penghormatan/menyembah nenek moyang dan ahli keluarga yang lebih tua.

Sempena sambutan ini ramai pelakon terkenal, idol group members dan penyanyi bersama-sama membuat photo shoot dengan mengenakan pakaian Hanbok yang cantik untuk mengucapkan Happy Chuseok kepada semua orang.

Antara selebriti yang terlibat dalam photo shoot ini ialah : Hong Soo Ah, Nam Gyuri, Joo Won, Lee Gwang Su, Park Min Young, Choi Ja Hye, G.NA and BEAST’s Doojoon, SECRET, Lee Min Jung, Min Hyo Rin, Mir and Go Eun Ah, SISTAR, Rainbow, Super Junior’s Shindong, and T-ara.


Rainbow
Secret
Secret
Shindong
Sistar
Tiara

Advertisements
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: